En person sittandes i en trappa som packar upp flyttkartonger

Bostadslån för att köpa bostad

Enkelt, smidigt och färdigförhandlat. Så att du kan lägga tid på vad du tycker är viktigt.

 • Rättvisa räntor - slipp bolåneförhandling
 • Ett kostnadsfritt, enkelt och digitalt bostadslån
 • Sveriges nöjdaste bolånekunder enligt Trustpilot
Se din ränta direkt Räntan baseras på de uppgifter du fyllt i räknaren och påverkas av lånets storlek och belåningsgrad. Hos oss får du alltid en låg ränta som aldrig behöver förhandlas.
0,00%
(Effektiv ränta 0.00%)
kr
kr
Ansök direkt
Håll koll på din belåningsgrad. Du vet väl att du kan värdera din bostad vart femte år och tidigare än så om du gjort väsentliga renoveringar i bostaden. En lägre belåningsgrad kan ge dig en lägre ränta.
Porträttbild av Claudia Wörmann, Boendeekonom på Hypoteket

Claudia Wörmann,  Boendeekonom

Gör en bolånekalkyl för att köpa bostad

Se hur mycket din nya bostad skulle kosta dig med ett bolån hos Hypoteket Här ser du hur mycket du kommer betala varje månad i din nya bostad, utifrån uppgifterna du fyllt i ovan. Detta inkluderar även kostnaden för bolånet samt den månatliga amorteringen hos Hypoteket. Beräkningen utgår från att du har amorteringskrav på ditt bolån. Klicka i nedan om du även vill inkludera det skärpta amorteringskravet i beräkningen. Det är viktigt att tänka på att amorteringen inte är en kostnad utan i stället sänker lånebeloppet varje månad

kr
kr
kr
Total månadskostnad för din nya bostad Baserat på det du fyllde i formuläret ovan0kr/mån
Belåningsgrad 0.00%
Avgift/driftkostnad
Ränta
Amortering (0%)

Ett tryggt, enkelt och smidigt bolån för ditt nästa bostadsköp

 1. Ansök om lånelöfte

  Börja med att skaffa ett lånelöfte från Hypoteket, så att du vet hur mycket du kan låna.

 2. Gå på visningar

  Gå på visningar och hitta ditt drömhem, tänk på att utgångspriset inte alltid avspeglar vad slutpriset blir.

 3. Säg till när du är redo

  Kontakta oss när det är dags för budgivning så gör vi om ditt lånelöfte till en ansökan om bolån. Bara för dig att granska och signera.

Artiklar om nytt bolån

Privatekonomi
Firar du alla hjärtans dag?

Det kan finnas olika åsikter om hur alla hjärtans, eller St Valentine's day ska firas, eller om den ens ska firas. Alldeles oavsett vad man tycker om dagen så kan romantik se ut på olika sätt. Personligen kan jag tycka att en bra relation bygger på modet att prata ekonomi, prata igenom ekonomiska drömmar, mål, rättvisor och skillnader. Passa på att utmana varandra och försök hitta en samsyn, varför inte i samband med en god middag den 14 februari (eller annat valfritt datum)?

Claudia Wörmann14 February 2024
Privatekonomi
Sportlov för tunnare plånbok

Nu börjar sportlovsveckorna i Sverige. Det kan vara en alldeles underbar och välkommen ledighet för vissa familjer och för andra är det mer stressande. Någon gång mellan vecka sju och tio infaller sportlovet för skolbarn i Sverige. För ensamstående och i familjer med redan ansträngd ekonomi kan sportlovet leda till mer stress än underbar ledighet.

Claudia Wörmann9 February 2024
Privatekonomi
Barnfamiljer kan få det tufft ekonomiskt 2024

Idag kom Swedbank med rapporten Hushållens ekonomi 2024 och konstaterade bland annat att förlorarna 2024 med stor sannolikhet blir barnfamiljer. Arbetslösa och unga som nyligen köpt bostad är en annan grupp som får en försämrad köpkraft 2024. Övriga hushåll får i stort sett oförändrad eller till och med något bättre köpkraft under 2024. Hypotekets boendeekonom listar en del vardagstips som kan påverka ekonomin positivt.

Claudia Wörmann6 February 2024
Se fler inlägg

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna till min nya bostad?

På Hypoteket lånar vi ut upp till 75% av bostadens värde. Detta innebär att du själv måste ha en kontantinsats på minst 25% av köpeskillingen. Utöver det gör vi också en kreditbedömning utifrån din återbetalningsförmåga, som kan påverka beloppet du kan låna.

Jag har hittat mitt drömboende, vad ska jag göra?

Om du behöver låna pengar till en bostad du hittat är första steget att skicka in en ansökan om bolån. Det gör du enkelt här på hemsidan. Efter det går vi igenom din ansökan och återkommer inom kort. Om du tycker att det tar för lång tid kan du alltid kontakta oss direkt på 010-150 70 00.

Måste jag ha ett lånelöfte innan jag ansöker om nytt bolån?

Det är vanligt att många redan har ett lånelöfte för att kunna buda på objekt. När du sedan hittat rätt objekt gör vi om ditt lånelöfte till en ansökan om bolån. Men även om du inte har ett lånelöfte hos oss då går det istället bra att skicka in en ansökan om nytt bolån.

Kostar det något att ansöka om ett nytt bolån hos Hypoteket?

Nej, på Hypoteket tar vi aldrig ut några administrativa avgifter. Det är helt gratis att ansöka om bolån och vi tar inte heller några avgifter i samband med att vi sedan betalar ut ditt lån. Det enda du betalar som Hypoteket-kund är ränta på ditt bolån.

Förbinder jag mig till något genom att skicka in en ansökan?

Nej, en ansökan hos oss är aldrig bindande. Det är först när du signerat vårt slutliga erbjudande (tillsammans med lånehandlingarna) med bank-ID som bolåneavtalet blir bindande. Om du inte vill gå vidare med processen så meddelar du bara oss och vi makulerar då din ansökan.

Jag ska skriva på för ett nytt objekt ikväll, hinner jag få bolånet klart?

Ibland går budgivningen fort och du behöver signera köpehanlingen direkt. Då är det bara att ringa oss på 010 - 150 70 00 så hjälper vi dig. Du behöver inte ha signerat lånehandlingarna hos oss innan du signerar köpehandlingen, men vi behöver göra en slutlig bedömning.

Se alla frågor om bolån

Vi har Sveriges nöjdaste bolånekunder

Läs mer om våra kunder

Ett tryggt lån på dina villkor

Ansök enkelt med BankID, vi hjälper dig längs vägen. Inga långa bankmöten, inga lönlösa ränteförhandlingar – hos oss får alla samma låga ränta.

Två personer som packar tittar ner i en flyttkartong