Det senaste från Hypoteket

Här hittar du utvald pressinformation om Hypoteket. Vi lägger löpande upp pressmeddelanden och bildmaterial relaterat till Hypoteket.

Andra sänkningen på kort tid hos bolåneutmanaren Hypoteket

Den 11 maj sänkte Hypoteket 3- månadersräntan med 20 punkter. Den 12 april sänkte Hypoteket räntan med 10 punkter för kunder med bindningstid på 3 månader.

13 May 2024
Förändringar i Hypotekets ledningsgrupp

Patrik Fjelkegård, tidigare marknadschef på Hypoteket, blir VD för Hypoteket Bolån. Carl Johan Nordquist, tidigare VD för Hypoteket Bolån, blir VD för Hypoteket Group. Dag Wardaeus är fortsatt VD för Hypoteket Fondförvaltning. Förändringarna började gälla från och med april 2024.

24 April 2024
Bolåneutmanaren Hypoteket sänker räntan på bolån med 3 månaders bindningstid

Marknadsräntorna bedöms gå ned inom en snar framtid vilket gör att Hypoteket sänker räntan för kunder med 3 månaders bindningstid. Sänkningen är 0,10 procentenheter och börjar gälla från och med idag, den 12 april.

12 April 2024
Bolåneutmanaren Hypoteket sänker räntan

Till följd av sjunkande upplåningskostnader sänkte i lördags Hypoteket sina listräntor för bolån med bindningstid på ett, tre och fem år. Sänkningen för bolån med bindningstid på ett respektive tre år är 0,40 procentenheter och räntan på ett femårigt lån sänks med 0,30. De nya räntorna börjar gälla direkt.

11 December 2023
Kommentar till Svensk Mäklarstatistiks siffror med tips till köpare och säljare

Idag kom statistik på hur bostadsmarknaden utvecklades under november. Priset sjönk med 1 procent för både villor och bostadsrätter under november. Något högre aktivitet på villamarknaden i september - november i år jämfört med i fjol.

8 December 2023
Dörren stängd - kvinna med medianinkomst får inte ihop kalkylen för en tvåa

Dörren stängd för en kvinna som vill köpa en tvåa. Hypotekets beräkningar baseras på snittpriset (oktober 2023) för en tvårummare på 55 kvadratmeter i de 25 största kommunerna i Sverige. För en kvinna med medianinkomst går kalkylen inte ihop i någon av de undersökta kommunerna. För en ung man ser det något bättre ut, kalkylen med medianinkomst går ihop i 14 av 25 kommuner.

28 November 2023