Det senaste från Hypoteket

Här hittar du utvald pressinformation om Hypoteket. Vi lägger löpande upp pressmeddelanden och bildmaterial relaterat till Hypoteket.

Bolåneutmanaren Hypoteket sänker räntan

Till följd av sjunkande upplåningskostnader sänkte i lördags Hypoteket sina listräntor för bolån med bindningstid på ett, tre och fem år. Sänkningen för bolån med bindningstid på ett respektive tre år är 0,40 procentenheter och räntan på ett femårigt lån sänks med 0,30. De nya räntorna börjar gälla direkt.

11 December 2023
Kommentar till Svensk Mäklarstatistiks siffror med tips till köpare och säljare

Idag kom statistik på hur bostadsmarknaden utvecklades under november. Priset sjönk med 1 procent för både villor och bostadsrätter under november. Något högre aktivitet på villamarknaden i september - november i år jämfört med i fjol.

8 December 2023
Dörren stängd - kvinna med medianinkomst får inte ihop kalkylen för en tvåa

Dörren stängd för en kvinna som vill köpa en tvåa. Hypotekets beräkningar baseras på snittpriset (oktober 2023) för en tvårummare på 55 kvadratmeter i de 25 största kommunerna i Sverige. För en kvinna med medianinkomst går kalkylen inte ihop i någon av de undersökta kommunerna. För en ung man ser det något bättre ut, kalkylen med medianinkomst går ihop i 14 av 25 kommuner.

28 November 2023
Hårt pressade hushåll kan tillfälligt pusta ut- Kommentar räntebesked

Idag kom beskedet att Riksbanken låter styrräntan ligga kvar på 4 procent. Men fler höjningar kan komma. Hypoteket har räknat på vad en högre ränta innebär i kronor per månad för hushåll med bolån på mellan 1 och 5 miljoner. Det senaste året har kostnadsökningarna lett till att ett hushåll med bolån på 5 miljoner fått ökade kostnader på närmare 11 000 per månad. Innan ränteavdraget.

23 November 2023
Bolåneutmanaren sänker räntan på flera löptider

Hypoteket sänker räntan för bolån med bindningstider på ett, tre och fem år.

10 November 2023
Förbered dig för högre kostnader i höst - gör en gemensam översyn

Det nya och högre kostnadsläget kan påverka relationen på ett nytt sätt. Sannolikt måste man prioritera om, tänka annorlunda och ändra beteenden för att anpassa sig till den nya och dyrare vardagen. Ytterligare räntehöjningar ligger i korten bara i år. Förbered er inför hösten genom att göra en genomlysning av ekonomin.

15 September 2023