En person klädd i helt gröna kläder sitter på en bänk i ett rum med rosa väggar och tittar in i kameran

Flytta bolånet till bättre villkor

Enkelt, smidigt och färdigförhandlat. Så att du kan lägga tid på vad du tycker är viktigt.

 • Se din ränta direkt - utan bolåneförhandling
 • Kostnadsfritt och enkelt att flytta ditt bolån digitalt
 • Sveriges nöjdaste kunder enligt Trustpilot
Se din ränta direkt Räntan baseras på de uppgifter du fyllt i räknaren och påverkas av lånets storlek och belåningsgrad. Hos oss får du en konkurrenskraftig ränta över tid som aldrig behöver förhandlas.
0,00%
(Effektiv ränta 0.00%)
kr
kr
Ansök direkt
Får du ett väldigt bra erbjudande genom att bli så kallad helbankskund, läs det finstilta. Ställ dig också frågan vad som händer när ränterabatten löper ut. Idag går det bra att få ett bra erbjudande utan att du behöver bli helbankskund.
Porträttbild av Claudia Wörmann, Boendeekonom på Hypoteket

Claudia Wörmann,  Boendeekonom

Så mycket kan du spara

Räkna ut hur mycket du kan spara genom att flytta ditt bolån till Hypoteket Dra i reglagen till höger eller tryck på pennan för att använda räknaren.

%
kr
kr
Med Hypoteket kan du spara Besparingen baseras på uppgifterna i räknaren ovan. 0kr/mån

Din nya månadsbetalning Totalt: 0 kr/mån

Belåningsgrad 0.00%
Ränta
Amortering (0%)

Så enkelt flyttar du ditt bostadslån till Hypoteket

 1. Ansök enkelt digitalt

  Börja med att skicka in en ansökan om att flytta ditt bolån till oss på Hypoteket utan att förbinda dig till något.

 2. Vi går igenom ansökan

  Vi ringer upp dig och går igenom ansökan tillsammans. Sedan kan du enkelt signera med BankID.

 3. Vi fixar resten

  Låt oss sedan ta hand om allt som är jobbigt och lösa dina bolån hos nuvarande långivare. Att byta bank är enkelt, låt oss göra jobbet.

Artiklar om att flytta bolån

Se fler inlägg

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna hos Hypoteket?

På Hypoteket lånar vi ut upp till 75% av bostadens värde. Vi gör en statistisk värdering av din bostad när du ansöker som vi baserar belåningsgraden på. Utöver det gör vi också en kreditbedömning utifrån din återbetalningsförmåga, som kan påverka beloppet du kan låna.

Är det krångligt att byta bank och flytta bolån?

Att byta bank (flytta ditt bolån till annan bolånegivare) är mycket enkelt. För att komma igång behöver du inte göra mer än att skicka in en ansökan. I nästa steg kontaktar vi dig och går igenom din ansökan tillsammans.

Måste jag flytta hela bolånet till Hypoteket?

Ja, du behöver flytta hela ditt bolån till oss. Det går alltså inte att ha kvar ett bundet lån hos din nuvarande långivare och endast flytta den rörliga delen. Det går dock att lösa dina bundna lån och flytta även dem, men då kan du behöva betala en ränteskillnadsersättning till din gamla bank. Vill du veta vad det skulle kosta är det bara att ringa och fråga din långivare.

Kostar det något att byta bank eller flytta bolånet till Hypoteket?

Nej, det kostar inget att byta bank eller flytta ditt bolån till Hypoteket. Det är helt gratis att ansöka om bolån hos oss och vi tar inte heller några avgifter i samband med att vi sedan betalar ut ditt lån. Det enda du betalar som Hypoteket-kund är den månatliga räntan. Du kan självklart behålla din gamla bank för andra banktjänster.

Hur lång tid tar det att flytta sitt bolån till Hypoteket?

Att skicka in en ansökan till oss tar endast ett par minuter. Inom ett par dagar återkopplar vi och om allt ser bra ut skickar vi sedan ut lånehandlingarna. Du signerar med Bank-ID om allt ser bra ut och vi förbereder utbetalning. Utbetalning sker i regel inom de kommande veckorna.

Kan ni hjälpa mig att utöka bolån?

Så länge det finns ett utrymme under 75% och anledningen till ditt önskemål om att utöka ditt bolån är rimligt så kommer vi försöka att hjälpa dig. Det finns vissa riktlinjer som vi gärna förklarar närmare. Här kan du ansöka om att utöka bolån.

Se alla frågor om bolån

Vi har Sveriges nöjdaste bolånekunder

Läs mer om våra kunder

Ett tryggt lån på dina villkor

Ansök enkelt med BankID, vi hjälper dig längs vägen. Inga långa bankmöten, inga lönlösa ränteförhandlingar – hos oss får alla en konkurrenskraftig ränta över tid.

Två personer som packar tittar ner i en flyttkartong