Få hjälp med familjejuridiken

För dig som är kund hos oss

I Sverige lever cirka 2 miljoner i ett samboförhållande men 86% saknar samboavtal. Ungefär 50 000 par gifter sig varje år och 25 000 går skilda vägar, nära 80% saknar äktenskapsförord. 80% av alla svenskar saknar testamente, något som kan bli både besvärligt och känslosamt att reda ut i efterhand. Som kund hos Hypoteket kan vi erbjuda dig en kostnadsfri inledande juridisk rådgivning och rabatt på avtal och konsultation via vår partner LEXLY.

Samboavtal

Många svenskar lever idag som sambor vilket enligt sambolagen betyder att två personer som har en kärleksrelation bor tillsammans. Men få har koll på sambolagen och vad som skulle hända om ni väljer att gå skilda vägar. Om ni till exempel köpte en bostad för att bo tillsammans i kommer den att delas lika vid en separation oavsett vem som betalat för den, även om en av er inte betalat en krona. Vad som är av betydelse är om den införskaffats för gemensamt bruk eller inte.

Detsamma gäller för till exempel möbler som samboparet köpt tillsammans eller inredning. Bohag som däremot införskaffats innan samboendet omfattas inte av sambolagen och är fortfarande den enskildes egendom.

Som kund hos Hypoteket erbjuder vi dig rabatt på samboavtal tillsammans med Lexly.

Äktenskapsförord

Köpte du eller din partner huset ni bor i innan ni träffades eller har betalat olika mycket, har en av er byggt upp ett företag eller har stoppat in pengar på börsen varje månad? Om ni som gifta bestämmer att dela på er spelar det ingen roll vem som införskaffat vad, vid en skilsmässa ska värdet av all egendom ovillkorligt delas lika.

Men det går att se till att företaget eller aktieportföljen förblir den enskildes egendom. Men då krävs ett äkteskapsförord. I ett äktenskapsförord kan ni reglera en rättvis fördelning av era tillgångar och det kan göras relativt enkelt. Men för att ett äktenskapsförord ska vara giltigt behöver det uppföras korrekt och det finns flera fallgropar. Men det behöver inte kosta skjortan, tillsammans med Lexly kan vi erbjuda våra kunder hjälp till ett rabatterat pris.

Testamente

Anledningarna att skriva ett testamente kan vara många. Med ett testamente kan du underlätta för anhöriga och undvika överraskningar och oklarheter i framtiden. Det har blivit vanligare med komplexa familjekonstellationer som kan göra att arvsordningen förändras med tiden och att det inte riktigt blir som man tänkt sig.

Med ett testamente kan du reglera vad som är enskild egendom och hur tillgångarna ska fördelas som till exempel den där sommarstugan som gått i arv i generationer eller farmors gamla smycken. Med enskild egendom menas att de tillfaller en enskild person och inte innefattas i äktenskapet.

Lexly erbjuder testamenten både online eller tillsammans med jurist och som kund hos Hypoteket får du självklart rabatt.

Se alla avtal och priser