Modern trästuga tittar fram ur en tät skog

Hypotekets Gröna bolån

Få grön rabatt på räntan.

 • Energiklass A eller B på din bostad ger 0.10% ränterabatt
 • Vi hämtar energideklarationen automatiskt när du ansöker
 • Ansök om det Gröna bolånet på ett par minuter - utan att binda dig
Se din gröna ränta direkt Räntan baseras på de uppgifter du fyllt i räknaren och påverkas av lånets storlek och belåningsgrad samt att du har energiklass A eller B på din bostad. Hos oss får du alltid en låg ränta som aldrig behöver förhandlas.
0,00%
(Effektiv ränta 0.00%)
kr
kr
Ansök om Grönt bolån

Vad krävs för ett Grönt bolån?

 1. Till en villa eller fritidshus

  I dagsläget erbjuder vi det Gröna bolånet till dig som bor i en villa eller fritidshus som uppfyller kriterierna.

 2. Energideklaration

  För att få ett Grönt bolån behöver det finnas en energideklaration på din bostad - denna kommer vi då hitta hos Boverket

 3. Energiklass A eller B

  Om din bostad har en energiklass A eller B erhåller du en ränterabatt om 0.10% på ditt bolån hos oss. Detta får du automatiskt.

Flytta ditt bolån och få grön rabatt

När du flyttar ditt bolån till Hypoteket gör vi automatiskt en sökning hos Boverket för att se om ditt hus uppfyller kriterierna för ett Grönt bolån - i så fall får du rabatten automatiskt, utan att du behöva göra något.

Under tiden gör vi vad vi kan

Utöver att uppmuntra till ett hållbart boende gör vi vad vi kan på vårt håll. Vi arbetar aktivt för att bli Sveriges mest hållbara bolånegivare. Bland annat så låter vi varje år företaget ClimateGo göra en klimatrapport över vår verksamhet där vi mäter vårt klimatavtryck. Vi jobbar sedan aktivit för att minska avtrycket från år till år, samtidigt som vi varje år kompenserar för det avtryck vi inte lyckas effektivisera bort.

Vanliga frågor om Gröna bolån

Hur vet jag om jag kan få ett Grönt bolån?

När du ansöker om bolån hos oss gör vi automatiskt en slagning mot Boverket och undersöker om din bostad uppfyller våra kriterier. Om den gör det, så blir ditt bolån hos oss ett Grönt Bolån automatiskt - du behöver inte göra något mer. Om du redan är kund hos oss kan du göra om ditt bolån till ett Grönt bolån på Mina Sidor, om det uppfyller kriterierna.

Vad krävs för att få ett Grönt bolån?

På Hypoteket kan du få ett Grönt bolån om din bostad har en energiklass som är A eller B. För att få reda på detta måste du ha gjort en energideklaration (senare än 2014) och denna måste finnas registrerad hos Boverket. Vi stämmer sedan av detta automatiskt när du ansöker om bolån hos oss.

Kan jag få ett Grönt bolån till min bostadsrätt?

I dagsläget erbjuder vi bara Gröna bolån till villor och småhus som har en energideklaration registrerad hos Boverket och som uppvisar energiklass A eller B. Energideklarationen måste vara gjort efter 2014.

Hur går jag tillväga för att göra en energideklaration?

Energideklarationer görs av certifierade energiexperter. Du kan hitta en lista på energiexperter som kan hjälpa dig på Boverkets hemsida www.boverket.se. Där kan du även se om det redan finns en energideklaration på din bostad.

Jag har gjort en energideklaration - varför hittar ni inte den?

Vi hämtar energideklarationer automatiskt från Boverket när du ansöker hos oss. Om du uppfyller kriterierna kommer du sedan få den gröna rabatten direkt. Om det är så att energiexperten som utförde deklarationen missade att skicka in den till Boverket (vilket de alltid ska göra) så kan detta vara anledningen till att vi inte ser den. Kontakta då energiexperten som hjälpte dig och undersök om så är fallet.

Fler frågor om Gröna bolån

Ansök om bolån

Ansök enkelt med BankID, vi hjälper dig längs vägen. Inga långa bankmöten, inga lönlösa ränteförhandlingar – hos oss får alla samma låga ränta.

Två personer som packar tittar ner i en flyttkartong