Glad person som äter glass sitter på en bänkskiva i köket

Se din boränta direkt

Enkelt, smidigt och färdigförhandlat. Med bolånet hos Hypoteket kan du istället lägga tid på det du tycker är viktigt.

 • Se din ränta direkt - utan bolåneförhandling
 • Kostnadsfritt och enkelt att flytta ditt bolån digitalt
 • Sveriges nöjdaste bolånekunder enligt Trustpilot
Se din ränta direkt Räntan baseras på de uppgifter du fyllt i räknaren och påverkas av lånets storlek och belåningsgrad. Hos oss får du alltid en låg ränta som aldrig behöver förhandlas.
0,00%
(Effektiv ränta 0.00%)
kr
kr
Ansök direkt

Jämför snitträntor

Stirra dig inte blind på var du kan få den lägsta räntan just nu utan jämför istället var du kan få en låg ränta över tid som inte behöver förhandlas. Jämförelsen visar skillnaden i räntekostnad, baserat på snittränta, de senaste 36 månaderna, alltså hur mycket en kund som har snittränta hos sin bank hade kunnat spara med snitträntan hos Hypoteket.

kr

De senaste tre åren hade en kund med snittränta och din storlek på bolån kunnat spara Uträkningen baseras på den valda bankens genomsnittliga rörliga boränta varje månad som jämförs med Hypotekets motsvarande snittränta och det belopp du angivit. Skillnaden för de senaste 36 månaderna sammanställs och återrapporteras i ett totalt belopp och i räntesatser per månad i grafen. Uträkningen är förenklad och tar inte hänsyn till amorteringar, ränteavdrag eller liknande.

0kr
Välj en bank och ange lånestorlek
Oavsett om du redan har ett bolån eller behöver ett nytt är det viktigt att göra ett medvetet val. Många väljer den bank de haft tidigare utan att undersöka fler alternativ vilket kan bli kostsamt.
Porträttbild av Claudia Wörmann, Boendeekonom på Hypoteket

Claudia Wörmann,  Boendeekonom

Våra historiska snitträntor

Se våra snitträntor för respektive bindningstid

Så enkelt flyttar du ditt bolån till Hypoteket

 1. Ansök enkelt digitalt

  Börja med att skicka in en ansökan om att flytta ditt bolån till oss på Hypoteket utan att förbinda dig till något.

 2. Vi går igenom din ansökan

  Vi ringer upp dig och går igenom ansökan tillsammans. Sedan kan du enkelt signera med BankID.

 3. Vi fixar resten

  Låt oss sedan ta hand om allt som är jobbigt och lösa dina bolån hos nuvarande långivare. Att byta bank är enkelt, låt oss göra jobbet.

Artiklar om boräntor

Sparande
Skatteåterbäringen kan bli startskottet för ditt sparande

Skatteåterbäringen förväntas bli rekordstor i år. Personer som deklarerat senast den 3 april och som inte gjort några ändringar i sin deklaration kan få sin skatteåterbäring redan 9 - 12 april. Skatteåterbäringen kan ge en rivstart till ditt sparande. Och fler ekonomiska lättnader kan komma. Riksbanken har i sin prognos indikerat en första sänkning av styrräntan i maj eller juni. Priset på bland annat drivmedel och el har blivit billigare. För vissa hushåll kan det snart finnas mer utrymme att öka eller komma igång med sparandet. Hur mycket man kan spara och till vad varierar med ålder. Hypotekets sparekonom listar de bästa tipsen för sparande i olika åldrar.

Claudia Wörmann5 April 2024
Privatekonomi
Se upp för fallgroparna när du köper fritidshus

Ack du ljuva fritidshussäsong! Jo, den är här nu även om den på sina håll göms bakom både snö och köldgrader. I Sverige har vi en rik variation av sommarnöjen. Nu pratar jag i blogginlägget om traditionella fritidshus, exklusive fjällstugor. Det finns det dragiga lilla torpet i skogsdungen, den vitmålade skånelängan och den topputrustade lilla stugan precis vid vattnet.

Claudia Wörmann4 April 2024
Boräntor
Ta inte ut kommande räntesänkningar i förskott

Dagens räntebesked om att låta styrräntan vara kvar på 4 procent var väntat. Riksbanken konstaterar att inflationen är på väg att stabiliseras vid 2 procent men inflationstrycket är fortfarande något förhöjt. Oförändrad styrränta och, om inget negativt händer med inflationen, kan en första sänkning komma först i maj eller juni, säger Riksbankens egen prognos.

Claudia Wörmann27 March 2024
Se fler inlägg

Vanliga frågor

Hur kan Hypoteket över tid erbjuda lägre boränta än bankerna?

Hypoteket är en helt digital bolånegivare utan kundkontor eller onödigt stor personalstyrka. Hypoteket erbjuder endast bolån vilket möjliggör lägre kostnader. Det har gjort att vi över tid har kunnat erbjuda lägre snittränta än storbankerna (se jämförelse ovan).

Hur sätter Hypoteket räntan?

På Hypoteket sätter vi räntan baserat på storleken på ditt bolån och hur detta förhåller sig till värdet på din bostad. Du kan enkelt se vilken ränta du får genom att fylla i dessa uppgifter överst på sidan.

Vilken är den bästa bolåneräntan?

Hypotekets mål är att kunna erbjuda bästa boräntan på alla bindningstider. Vilken bindningstid på räntan som är lägst skiftar och påverkas av flera faktorer. Det är svårt att ge en prognos för bolåneräntor men du kan jämför aktuella bolåneräntor i tabellen nedan.

Vad är en bra boränta?

Med bunden boränta får du en förutsägbar månadskostnad för ditt bolån men om du vill flytta det så kan du behöva betala ränteskillnadsersättning. Har du rörlig boränta så kommer din månadskostnad istället skifta med marknadsräntorna men du får flexibilitet och kan flytta ditt bolån till en annan aktör kostnadsfritt när som helst.

Kan jag räkna med att alltid ha en låg boränta hos Hypoteket?

Som kund hos Hypoteket kommer du alltid att erbjudas en en konkurrenskraftig boränta över tid.

Kommer Hypoteket alltid erbjuda den bästa boräntan?

Hypoteket har som ambition att alltid kunna erbjuda konkurrenskraftiga räntor på bolån. Vi förstår att boräntan är viktig vid val av bolånegivare och vi vill, precis som med vår kundtjänst, kunna erbjuda den bästa tjänsten för bolån.

Fler frågor om bolån

Vi har Sveriges nöjdaste bolånekunder enligt Trustpilot

Läs fler omdömen från kunder

Ett tryggt lån på dina villkor

Ansök enkelt utan att binda dig med BankID, vi hjälper dig längs vägen. Inga långa bankmöten, inga lönlösa ränteförhandlingar – hos oss får alla en låg ränta.

Två personer som packar tittar ner i en flyttkartong