Lär känna människorna bakom Hypoteket

Carl Johan Nordquist och Dag Wardaeus, grundare av Hypoteket

Vi startade Hypoteket som missnöjda bankkunder — nu har vi Sveriges nöjdaste bolånekunder
Porträttbild av Carl-Johan Nordquist, VD Hypoteket Bolån på Hypoteket

Carl-Johan Nordquist,  VD Hypoteket Bolån

Vi är ett litet team med lång erfarenhet av bolån

Även om Hypoteket är en nystartad bolånegivare är vi mycket erfarna av branchen. Vi har mellan oss över 60 år av erfarenhet från bolåne- och bankverksamhet. Gemensamt har vi att vi är trötta på att saker alltid har gjorts på samma sätt, på ett sätt som är skapat för att maximera vinst i banken. På Hypoteket kan vi använda vår erfarenhet för att maximera nyttan för kunden i stället.

Carl-Johan NordquistVD Hypoteket Bolån

Carl Johan har studerat Industriell Ekonomi och arbetade som konsult ett par år innan han tillsammans med Dag startade Bolånegruppen 2013.

Läs mer om Carl-Johan
Evelina WinbergHR-chef

Evelina är utbildad beteendevetare och har tidigare erfarenhet av HR inom retail och snabbväxande techbolag.

Läs mer om Evelina
Claudia WörmannBoendeekonom

Som boendeekonom är Claudia ansiktet utåt för Hypoteket. Hon pratar gärna och ofta med media, i såväl TV som i radio och i tidningsartiklar.

Läs mer om Claudia
Dag WardaeusVD Hypoteket Fondförvaltning

Idag ansvarar Dag för Hypoteket Fondförvaltning som förvaltar de fonder i vilka alla bolån förvaras, samt för att effektivisera processer i verksamheten för att maximera effektivitet och skalbarhet.

Läs mer om Dag
Johan HasselbladFinansieringsansvarig

Johan är ännu en skåning på Hypoteket, bördig från den lilla badorten Åhus invid Hanöbukten, som hamnat i Stockholm via bland annat Göteborg.

Läs mer om Johan
Dessislava Koleva DeltchevaEkonomiansvarig

Dessislava har en magisterexamen i finansiering och har jobbat i olika roller inom ekonomi och finans de senaste 15 åren.

Läs mer om Dessislava
Patrik FjelkegårdMarknadschef

Patrik försöker hålla ordning på Hypotekets varumärke och se till att nya kunder och media hittar rätt och befintliga kunder stannar kvar.

Läs mer om Patrik
Jonas BossonIT-chef

Jonas har studerat Datateknik på KTH och tidigare arbetat med kredit- och betallösningar som systemarkitekt och teknikchef.

Läs mer om Jonas
Lotta Fårsgårdh ÅkerlundFondadministratör

Lotta har studerat ekonomi på Ekonomihögskolan i Lund och har sedan examen arbetat i fondbranschen i över 15 år innan hon började som fondadministratör på Hypoteket Fondförvaltning.

Läs mer om Lotta