Hypotekets grundare Carl Johan Nordquist och Dag Wardaeus

Hypoteket välkomnar kunder med högre belåningsgrad

Hypoteket välkomnar bolånekunder som vill låna upp till 75% av bostadens värde och utmanar nu storbankerna om ännu fler bolånekunder.

Hypotekets grundare Carl Johan Nordquist och Dag Wardaeus

Hypoteket välkomnar nu bolånekunder som vill låna upp till 75% av bostadens värde och utmanar storbankerna om ännu fler bolånekunder.

– Vi brinner för att göra det bästa bolånet i Sverige och nu tar vi nästa steg mot att bli ett självklart val för alla bolånekunder, säger Carl Johan Nordquist, VD på Hypoteket.

Räkna ut din ränta och besparing per månad >>

Tidigare erbjöd Hypoteket bolån till kunder som vill låna upp till 65% av bostadens värde, men nu höjer man den maximala belåningsgraden till 75% för att kunna ta emot fler kundgrupper. Samtidigt sänks den lägsta räntan som erbjuds till 1,04%. Med det nya erbjudandet hoppas Hypoteket kunna välkomna fler förstagångsköpare och hushåll som nyligen har köpt bostad.

Kunder med högre belåningsgrad kommer också att erbjudas låga räntor men ett par enkla faktorer styr exakt vilken ränta kunden får.

– Belåningsgraden och storleken på lånet kommer att påverka räntan som vi erbjuder kunderna, vilket kunderna själva kan se direkt på vår hemsida. Ingen ska behöva betala mer än vad de behöver för sitt bolån, säger Carl Johan.

Hypoteket kommer från och med den 25 november ta emot ansökningar med högre belåningsgrad.


Hypoteket är en bolånegivare som sedan 2018 har givit ut bolån. Finansieringen möjliggörs genom bolånefonder och institutionella investerare.

Hypoteket grundades av entreprenörerna Carl Johan Nordquist som är VD i Hypotekets bolåneverksamhet och Dag Wardaeus som är VD i Hypotekets fondverksamhet.


Claudia Wörmann

Boendeekonom

claudia@hypoteket.com070-990 68 14