Hypoteket lanserar ett grönt tilläggslån för alla bolånekunder som bor i hus. Ett grönt tilläggslån kan till exempel finansiera solceller på taket, en ny värmepanna eller andra åtgärder som gör bostaden mer energieffektiv. Räntan för det gröna tilläggslånet följer Hypotekets övriga boräntor, men med en rabatt på 0,10%.

– Vi vill uppmuntra till klimatsmarta initiativ i hemmet och stötta fler kunder att göra energieffektiva insatser i sina hus – ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ofta kan man också spara pengar på sikt genom att t.ex. installera solceller eller förbättra husets isolering, säger Carl Johan Nordquist, VD på Hypoteket.

Hypotekets gröna tilläggslån kan sökas av nya och befintliga bolånekunder till en mycket förmånlig ränta. Idag är Hypotekets lägsta boränta 1,04% vid ett års räntebindningstid, vilket betyder att ett grönt tilläggslån med ett års räntebindningstid får räntan 0,94%. En vanlig kreditprövning genomförs och för att beviljas ett grönt tilläggslån får den totala belåningen inte överstiga 65% av bostadens värde.