Hypoteket erbjuder hjälp med familjejuridik i samarbete med Lexly

Bolåneutmanaren Hypoteket växer starkt och har nu välkomnat över tolv tusen bolånekunder. Ambitionen är att fortsätta växa i hög takt och att erbjuda Sveriges bästa kundupplevelse inom bolån. Genom ett nytt samarbete med Lexly erbjuder Hypoteket nu sina kunder hjälp med familjejuridiska frågor. Lexly är Nordens ledande legal tech-bolag som också kommer från kraftig expansion med bland annat etablering på nya marknader och en fördubblad kundtillströmning de senaste två åren.

– Vi lanserar ett nytt samarbete med Lexly som betyder att kunder kan få hjälp med till exempel samboavtal, bodelningar och andra frågor inom familjejuridik. Samarbetet känns väldigt naturligt, både vi och Lexly sätter kundnöjdhet och digitalisering högt på agendan, och både bolån och juridik är områden som kan förenklas och göras mer begripligt, säger Carl Johan Nordquist, VD på Hypoteket.

Läs mer om samarbetet >> 

Hypoteket lanserar samarbetet med Lexly den 10 juni vilket innebär att Hypotekets kunder erbjuds kostnadsfri rådgivning och rabatter på olika typer av avtal och dokumentation, till exempel samboavtal och testamenten.

– Det finns redan idag en efterfrågan hos våra kunder på tjänster kopplat till familjejuridik, så det känns väldigt roligt att kunna erbjuda en enkel lösning till våra kunder inom det här området, säger Carl Johan.

– När människor investerar mer än någonsin i sina bostäder är det viktigt att få enkel och begriplig hjälp med juridiken. Vi är förstås stolta att få hjälpa Hypotekets kunder att förebygga konflikter med juridiska avtal, men också att kunna erbjuda rådgivning med jurister kring kundernas alla juridiska frågor, säger Dennis Lauri, partneransvarig på Lexly.


Hypoteket är en bolånegivare som sedan 2018 givit ut ett eget bolån till privatpersoner i Sverige. Finansieringen möjliggörs genom bolånefonder och institutionella investerare. 

Hypoteket grundades av entreprenörerna Carl Johan Nordqvist som är VD i Hypotekets bolåneverksamhet och Dag Wardaeus som är VD i Hypotekets fondverksamhet. 

Hypoteket har över 12.000 bolånekunder som enligt jämförelsetjänsten Trustpilot är Sveriges nöjdaste.


Claudia Wörmann

Boendeekonom/Talesperson

claudia@hypoteket.com0709906814