Hypoteket breddar sitt utbud och lanserar ett digitalt bolåneskydd

Hypoteket lanserade sitt digitala bolån under våren 2018 och har sedan dess lånat ut nästan 10 miljarder kr. Bolaget lanserar nu ett digitalt bolåneskydd – en försäkring som ökar tryggheten i tider av oro i ekonomin. Hypoteket har tidigare lanserat bolån med enkla och transparenta villkor för kunder som köper hus och lägenheter eller som flyttar sitt bolån till Hypoteket från traditionella banker. Genom att nu erbjuda låneskydd tar Hypoteket nästa steg mot att bli en fullserviceaktör och det långsiktiga målet att kunna erbjuda Sveriges bästa bolån.

Under de senaste tre åren har Hypoteket hjälpt tusentals kunder att sänka sina bolåneräntor och ökat transparensen på bolånemarknaden genom sitt digitala bolån. I samband med covid-19-pandemin visade allt fler kunder intresse för ett låneskydd och som ett resultat av det lanserar Hypoteket nu ett digital bolåneskydd – ett betalskydd och ett livskydd som är kopplade till bolånet. Betalskyddet hjälper kunden att betala sina månadskostnader vid arbetslöshet eller långtidssjukskrivning. Livskyddet återbetalar bolånet om låntagaren skulle avlida. Låneskydden erbjuds i samarbete med försäkringsbolaget AXA som är en av världens största leverantörer av personförsäkringar och verksamma i fler än 25 länder.

– Vår målsättning är att erbjuda ett vanligt bolån men på ett nytt, enklare sätt som kunderna uppskattar. Vi har märkt att kunderna efterfrågar fler produkter och tjänster från oss, t.ex. låneskydd, och vi har jobbat hårt för att möta den efterfrågan, säger Carl Johan Nordquist, vd för Hypoteket.

Framöver ligger en ambitiös plan att fortsätta växa och utmana de traditionella aktörerna genom en kundupplevelse i världsklass.

– Kunden ska känna sig trygg i att vi erbjuder samma tjänster som de förväntar sig av en traditionell bolånegivare fast på ett enklare och mer transparent sätt. Vi fortsätter att arbeta mot vårt långsiktiga mål att kunna erbjuda Sveriges bästa bolån, avslutar Carl Johan.


Hypoteket är en bolånegivare som sedan 2018 givit ut ett eget bolån till privatpersoner i Sverige. Finansieringen möjliggörs genom bolånefonder och institutionella investerare. 

Hypoteket grundades av entreprenörerna Carl Johan Nordqvist som är VD i Hypotekets bolåneverksamhet och Dag Wardaeus som är VD i Hypotekets fondverksamhet. 

Hypoteket har över 10 000 bolånekunder som enligt jämförelsetjänsten Trustpilot är Sveriges nöjdaste.


Claudia Wörmann

Boendeekonom/Talesperson

claudia@hypoteket.com0709906814