Hypoteket anlitar Söderhavet

Under sommaren och hösten kommer Söderhavet att ta fram Hypotekets nya varumärkes- och designplattform. Söderhavet har de senaste åren jobbat med kunder som KPA Pension, Almega, Hyresgästföreningen, Norr och Anoto.

Under sommaren och hösten kommer Söderhavet att ta fram Hypotekets nya varumärkes- och designplattform.

Hypoteket är en av de nya aktörer som de senaste åren försökt utmana jättarna på bank- och finansmarknaden. Bolaget har riktat in sig på bolånemarknaden, en marknad som just nu befinner sig i gungning. Nu väljer de att inleda ett samarbete med designbyrån Söderhavet, en byrå som den närmsta tiden kommer ta fram en ny varumärkes- och designplattform åt dem.

– Det räcker inte bara med att vara bättre än bankerna, vi måste visa det också. Söderhavet har en hög strategisk nivå och en enastående känsla för design och blir därför den perfekta partnern i vårt varumärkesarbete, säger Patrik Fjelkegård, marknadschef på Hypoteket.

– Hypoteket har verkligen potential att fortsätta sin framgångsresa, och då blir arbetet med varumärke och design en viktig del i Hypotekets utveckling. I en värld av ganska generisk design, så tror vi på att hitta det unika för varje företag och göra design som gör skillnad, säger Tove Bjurström, design director på Söderhavet.

Söderhavet har de senaste åren jobbat med kunder som KPA Pension, Almega, Hyresgästföreningen, Norr och Anoto.


Hypoteket är en bolånegivare som sedan 2018 har givit ut bolån. Finansieringen möjliggörs genom bolånefonder och institutionella investerare.

Hypoteket grundades av entreprenörerna Carl Johan Nordquist som är VD i Hypotekets bolåneverksamhet och Dag Wardaeus som är VD i Hypotekets fondverksamhet.


Claudia Wörmann

Boendeekonom

claudia@hypoteket.com070-990 68 14