Våra räntor tål att jämföras

Över tid så har Hypoteket erbjudit lägre boräntor än storbankerna och varit ett mer konkurrenskraftigt alternativ. När man jämför boräntor är det bra att göra det över längre tidsperioder eftersom det på kort sikt kan svänga mycket.

Jämför snitträntor

Stirra dig inte blind på var du kan få den lägsta räntan just nu utan jämför istället var du kan få en låg ränta över tid som inte behöver förhandlas. Jämförelsen visar skillnaden i räntekostnad, baserat på snittränta, de senaste 36 månaderna, alltså hur mycket en kund som har snittränta hos sin bank hade kunnat spara med snitträntan hos Hypoteket.

kr

De senaste tre åren hade en kund med snittränta och din storlek på bolån kunnat spara Uträkningen baseras på den valda bankens genomsnittliga rörliga boränta varje månad som jämförs med Hypotekets motsvarande snittränta och det belopp du angivit. Skillnaden för de senaste 36 månaderna sammanställs och återrapporteras i ett totalt belopp och i räntesatser per månad i grafen. Uträkningen är förenklad och tar inte hänsyn till amorteringar, ränteavdrag eller liknande.

0kr
Välj en bank och ange lånestorlek

Bolån till inköpspris

Vi är ingen traditionell bank, hos oss får alla kunder inköpspris på boräntan med ett litet påslag för att vi i framtiden ska kunna erbjuda ännu bättre villkor och tjänster. Hypotekets räntor påverkas snabbt när Riksbanken höjer styrräntan och på samma sätt kan Hypotekets räntor sänkas snabbt när Riksbanken sänker styrräntan.

En av många förklaringar till att vi har kunnat erbjuda lägre snitträntor över tid är att våra kunder inte behöver förhandla sin räntan varje år. Hos storbankerna är det upp till kunderna att hålla koll på när rabatten löper ut för att sedan närvara på ett tidskrävande säljsamtal på bankkontoret. 

En annan förklaring till Hypotekets låga räntor över tid är att vi driver en effektiv verksamhet utan ett stort kontorsnätverk eller stor personalstyrka. Men vi är ändå en ytterst personlig bolånegivare som finns tillgängliga på våra kunders villkor, oavsett om det är på telefon, chatt eller mejl. 

Tillsammans med våra kunder pressar vi storbankerna med transparenta och låga räntor över tid och kämpar för en mer rättvis bolånemarknad.