Välkommen till Hypotekets blogg!

Hej och välkomna till Hypotekets nystartade blogg. Här kommer jag och mina kollegor skriva inlägg som har med privatekonomi att göra, och främst då sådant som har med bostaden att göra. Mitt namn är Dag Wardaeus och jag är medgrundare av Hypoteket. Idag arbetar jag med olika delar av verksamheten men mitt huvudansvar är att förvalta de bolånefonder i vilka alla bolånen ligger.

Bolån

Jag har alltid drivits av en vilja att förenkla, förbättra och förtydliga och det har varit en av de främsta drivkrafterna bakom Hypotekets utveckling. När vi arbetar med att forma vårt bolån ställer jag mig dagligen frågan – hur kan detta göras/förklaras enklare? Jag är principiellt emot användningen av ord som låter häftiga och avancerade och föredrar istället att använda ord och liknelser som kunderna/läsarna kan relatera till. På så sätt skapar man en djupare förståelse. Det kan såklart vara en utmaning när man sitter djupt nedgrottad i bolånebegrepp i arbetet, att ta ett steg tillbaka och försöka se det ur en kunds synvinkel – en kund som inte nödvändigtvis är jätteintresserad av alla teknikaliteter bakom ett bolån – utan helt enkelt vill ha en enkel och trygg finansiering till sitt drömboende.

Att skapa djupare förståelse hos kunder tror jag är en grundförutsättning för att Hypotekets bolån ska bli så omtyckt som vi vill att den ska bli, men jag tror och hoppas också att man med ett enkelt språk och förklaringar faktiskt kan skapa ett intresse hos kunden för sin ekonomi och sitt bolån. Jag är övertygad om att om en kund har stenkoll på sitt bolån så kommer det bli kul att varje månad t.ex. se hur det minskar i storlek och man ser hur man sparar i sin bostad. Kanske ser man hur den där öppna spisen eller det nya köket närmar sig, krona för krona.

Detta är det främsta målet med denna blogg – att skapa en djupare förståelse för hur bolån fungerar överlag, men också hur Hypotekets bolån fungerar och skiljer sig – och genom den djupare förståelsen skapa ett intresse hos våra kunder för ett engagemang och intresse i sin privatekonomi.

För er som vill lära känna mig och Hypoteket nu direkt kan jag rekommendera att lyssna på podden RikaTillsammans där jag för en tid sedan hade ett intressant samtal med Jan och Caroline Bolmeson om Hypoteket och bolån. Videoklippet och poddavsnittet har fått över 10 000 spelningar och hundratals frågor med bonusavsnitt.

Vi ses på bloggen!

Dag Wardaeus, medgrundare på Hypoteket