Läge att binda boräntan?

Läge att binda boräntan? Bankerna med högst och lägst snittränta på 5 år - jämför med din bank.

Nytt bolån

Bankerna med högst och lägst snittränta på 5 år - jämför med din bank.
Boräntorna fortsätter att ticka uppåt och konsensus bland flera sparekonomer är att det mycket väl kan fortsätta en bit till. Den ihållande inflationen har ökat stressen på räntemarknaden både i sverige och globalt. Förutom högre boräntor ser hushållens privatekonomi ut att bli än mer ansträngd på grund av ökade kostnader för livsmedel, drivmedel och elförbrukning. Att binda boräntan kan ge en extra trygghet för hushåll som vill veta vad boendet kommer kosta varje månad under en längre tid utan överraskningar, framförallt eftersom ingen vet hur mycket räntorna kommer stiga.

Räkna ut din ränta och se månadskostnad >>

Enligt ny räntestatistik från Compricer så har bolånetagare som band sin boränta i maj på 5 år hos SEBs fått 3,31% i boränta och hos utmanaren Hypoteket 2,83%, en skillnad på 0,48%. En kund hos SEB med ett bolån på 2,5 miljoner kronor får då betala 60 000 kr mer* i räntekostnad än en Hypoteket-kund.

– Många hushåll sitter med höga räntor hos storbankerna och har ännu inte upptäckt att det finns bättre alternativ där man både kan få en lägre ränta men också slippa förhandla varje år vilket sparar både tid och pengar, säger Dag Wardaeus, medgrundare på Hypoteket.

Ansök om att flytta ditt bolån utan att binda dig >>

Hypoteket utmanar storbankerna med lägre räntor, bättre service och en enklare process. Att flytta sitt bolån till Hypoteket tar i de flesta fall bara några dagar och är enkelt eftersom Hypoteket tar hand om flytten och dialogen med den gamla banken. Enligt jämförelsesajten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.


*Exemplet är förenklat och tar ej hänsyn till ränteavdrag, amorteringar, övriga avgifter etc.