Hypotekets bolånekunder fick lägst rörlig ränta i februari med 1,12%

Här fick bolånetagare lägst ränta i februari

Riksbanken har tidigare uppskattat att räntorna förblir låga under de närmaste åren, men under de senaste månaderna har högre inflation lett till högre boräntor hos många aktörer. Det går dock fortfarande att hitta låga boräntor – under februari hade Hypoteket den lägsta rörliga räntan av alla aktörer på marknaden.

Boräntor
Hypotekets bolånekunder fick lägst rörlig ränta i februari med 1,12%

Vilken ränta kan du få? Räkna ut hos Hypoteket >>

Statistiken för boräntorna i februari visar att Hypotekets kunder fick den absolut lägsta rörliga räntan på marknaden med 1,12%. Enligt statistik från Compricer var bankernas genomsnittliga rörliga ränta 1,33%. Hypoteket var därmed 0,21 procentenheter billigare än den genomsnittliga banken, vilket motsvarar en besparing på ca 6 300 kr varje år för ett hushåll med ett bolån på tre miljoner kronor.

– “Hypotekets kunder får automatiskt den lägsta räntan vi kan erbjuda. Våra kunder behöver aldrig förhandla om rabatter eller oroa sig för att inte få en konkurrenskraftig ränta” säger Carl Johan Nordquist, VD Hypoteket.

Hur mycket pengar kan du spara på att flytta ditt bolån, räkna ut besparing hos Hypoteket >>

En bunden ränta kan liknas med en försäkring, man betalar en något högre kostnad jämfört med rörlig ränta, men man vet att kostnaden inte ökar utan är fast varje månad, vilket kan kännas tryggt. Oavsett om man väljer rörlig eller bunden ränta finns det oftast pengar att spara genom att göra ett aktivt val och flytta sitt bolån från de traditionella bankerna till en aktör med bättre villkor.