Vår bolåneränta

equal
Lika boräntor för alla, inga förhandlingar
moving
Kostnadsfritt och enkelt att flytta ditt bolån
nav-digital
Digital ansökan om bolån utan bankmöten
Våra bolån

Exempel: Ett bolån på 1 000 000 kr med Infinity% rörlig ränta (Infinity% effektiv ränta) och 1% amortering per år kostar Infinity kr/mån i ränta och amortering (före ev. skatteavdrag). Räntekostnaden sjunker varje månad i takt med att lånet amorteras ned. Totalt belopp att betala under lånetiden (30 år) är Infinity kr.

Jämför gärna vår
bolåneränta med bankerna

Uppläggningsavgift
Skandiabanken
0 kr i uppläggningsavgift
1,41%
SBAB
0 kr i uppläggningsavgift
1,46%
SEB
0 kr i uppläggningsavgift
1,49%
Handelsbanken
0 kr i uppläggningsavgift
1,54%
Swedbank
0,25% av lån i uppläggningsavgift
1,59%
Danske Bank
950 kr i uppläggningsavgift
1,67%
Nordea
0 kr i uppläggningsavgift
1,78%
Hypoteket
0 kr i uppläggningsavgift
NaN%
Räntorna sammanställs av Konsumenternas.se

Vår historiska
bolåneränta

Hur länge ska jag binda min bolåneränta?

Här på Hypoteket erbjuder vi olika räntebindningsperioder på våra bolån, från 3 månader (kallas ofta rörlig) till 5 år. Bindningstiden är helt enkelt hur länge räntan hålls konstant innan den justeras (utifrån t.ex. hur andra räntor har rört sig sen sist).

Hur länge man ska binda sin ränta är en ständig fråga som egentligen bara du som kund kan svara på. Det handlar om att väga fördelarna med en kort bindningstid mot fördelarna med en längre bindningstid. Om du är osäker på vad som är bäst för dig kan du alltid prata med våra bolånespecialister när du ansöker om att flytta ditt bolån - de kommer förklara alla för- och nackdelar i detalj.

Kort bindningstid

Fördelar

Du kan flytta ditt bolån till annan långivare när du vill utan kostnad

Nackdelar

Månadskostnaden blir känslig för förändringar i marknadsräntor

Lång bindningstid

Fördelar

Du vet exakt vad månadskostnaden blir under hela bindningstiden

Nackdelar

Du kommer behöva betala en ränteskillnadsersättning om du vill flytta ditt lån

Vem kan ta ett
bolån hos Hypoteket?

loan

65% belåningsgrad

Vi lånar ut bolån upp till 65% av bostadens värde. Om din bostad t.ex. värderas till två miljoner kr lånar vi ut upp till 1,3 miljoner kr.

house

Hus & bostadsrätter

Vi lånar ut bolån till hus och bostadsrätter, men tyvärr inte till skogs- och lantbruksfastigheter.

creditcheck

Kreditprövning

Vi gör en kreditprövning av alla kunder innan vi beviljar ett bolån. Syftet med kreditprövningen är att säkerställa att du har möjlighet att betala ditt bolån.

Sveriges Radio loggaDagens Nyheter loggaAftonbladet loggaTV4 loggaSVD loggaVeckans Affärer loggaSVT loggaBreakit loggaDagens Industri loggaFinansliv logga

Vilka är Hypoteket?

Hypoteket är specialister på bolån med låga räntor, en enkel och smidig digital plattform och personlig service. Vi har under flera år hjälpt tusentals nöjda bolånekunder att sänka sina räntekostnader och har idag lånat ut över sex miljarder kronor.

Är Hypotekets bolån lika tryggt som hos en vanlig bank?

Hypoteket är ett bostadskreditinstitut och ger ut ett helt vanligt bolån precis som vilken bank som helst. Vi har tillstånd av Finansinspektionen och står under samma konsumentskyddsregler som en bank och kan ge ut lika trygga och säkra bolån.

Hur finansieras bolånen?

Precis som hos en bank finansieras Hypotekets bolån av de största försäkringsbolagen och pensionsfonderna i Sverige. Den stora skillnaden är att Hypoteket är en helt digital aktör med lägre kostnader vilket innebär lägre räntor till dig som kund.