Att flytta sina bolån till en aktör med lägre ränta är ett smidigt sätt att få mer pengar över varje månad. En som gjort just detta är Hypoteket-kunden Tomas.

– Jag har nästan halverat min räntekostnad, säger han.

Nu väntar ett efterlängtat köp för de pengar han sparat.

Vad skulle du göra om du fick 14 000 kronor extra i fickan varje år? Tomas, en Hypoteket-kund som flyttat sitt bolån, planerar att köpa en elbil.

– Genom flytta mitt bolån till Hypoteket har jag nästan halverat min räntekostnad och sparar 14 000 kr varje år. Jag sparar just nu för att kunna köpa en elbil och pengarna som jag sparar blir ett bra bidrag, säger Tomas.

Tomas är inte ensam om att ha upptäckt fördelarna med bolåneutmanaren Hypoteket. Fler än 12 000 svenskar har redan flyttat sina bolån och får på så sätt en lägre ränta. Pengarna som sparas kan istället läggas på något som hushållet behöver eller vill ha.

Det behöver inte vara krångligt att byta bank. Att flytta bolånet till Hypoteket görs enkelt med dator eller mobil och BankID. Det kostar ingenting och Hypoteket tar hand om det praktiska.

– Att bli kund hos Hypoteket var mycket enkelt, allt som krävdes var en ansökan och ett telefonsamtal där räntan redan var förhandlad. Jag fick en av marknadens absolut lägsta räntor helt utan krångel.

Hypoteket är en utmanare inom bolån, med transparenta räntor som aldrig behöver förhandlas. Till skillnad från storbankerna har kunderna hos Hypoteket alltid den lägsta räntan som erbjuds.

– Hypoteket känns mer transparent än min tidigare bolånegivare. Jag vet precis vad de erbjuder och jag behöver inte förhandla eller bevaka räntan på samma sätt.