Hur mycket kan du spara på att flytta ditt bolån? En som sänkt sina boendekostnader radikalt är Jonatan – som sparar hela 42 000 kronor om året.

Boendet är en av hushållens största utgifter. Samtidigt är det många som betalar mer för sina bolån än de egentligen behöver. Att ha koll på boräntan och flytta bolånet till en aktör med transparent räntesättning och låga räntor kan spara dig en hel del pengar. En som har fått erfara detta är Jonatan, som efter flytten till Hypoteket sparar ungefär 42 000 kronor – varje år.

– Jag sparar mycket på att ha mitt bolån hos Hypoteket, ungefär 3 500 kronor varje månad som jag i stället investerar på börsen i aktier och fonder, säger Jonatan.

Hur mycket kan du spara på att flytta ditt bolån? Räkna ut här >>

Att flytta bolånet blir alltså en dubbel vinst. Förutom en bättre boendeekonomi kan investeringen han gör byggas upp till en imponerande summa.

Börsens avkastning varierar över tid men har i genomsnitt varit ungefär cirka 7% per år. Ett månadssparande på 3 500 kronor varje månad blir ungefär en miljon kronor på 15 år. På ett sparkonto, med 1 procent i ränta, bli det en miljon först om 22 år.

Att flytta sitt bolån är inte komplicerat eftersom Hypoteket tar hand om det praktiska.

– Det gick väldigt smidigt och jag hade en jättebra dialog med Hypoteket. Jag har kvar min gamla bank men bara för lönekonto och ISK-sparande, säger Jonatan.

Hypoteket är en digital bolånegivare som erbjuder ett transparent bolån som inte behöver förhandlas. Kunderna erbjuds alltid den lägsta räntan.

Räkna enkelt ut din ränta hos Hypoteket >>